06 януари, 2007

The Grudge 2 / Гняв 2




The Grudge 2 е един от филмите, които със сигурност искате да пропуснете този път. Преди да започна искам да отбележа, че не съм гледал първата част, но смятам да го направя независимо, че продължението е пълна скръб. Липсата на каквито и да е 'страшни' моменти във филма придизвикват странни физиологични чувства в мен, например леко онасяне и повтарящо се отваряне (широооко отваряне) на очите с цел да не заспа. Но това е нормално като повечето моменти от филма са предсказуеми до болка, но пък и от една страна съм горд, че успях да изтрая този кошмар - определено не си заслужаваше!

Две палави ученички водят тяхна съученичка в 'зловеща' къща, за която се носят слухове, че е обладана от зли сили (духове, зомбита, вампири ли никой не казва...) с цел да й изкарат ангелите от страх. До тук добре, но като го правят (залостват я в една стая) се случва нещо УЖАСНО! Събуждат нещо, което не е бивало да се събужда - прокълнато момиче обладано от зли духове, изпълнено с ярост и злоба към всичко живо. Въпросното момиче (изруд с бледо лице и буйни коси) е проклятието за което ви говоря, самата къща е прокълната, защото там е била заклана от мъжа си, а малкото й дете удавено във вана (също малко undead изрудче). Изявява видна агресия и започва да избива всичко наред и да краде душите на жертвите си, така тя става по-силна и по-силна, като си създава своя лична частна армия от уроди! Кара 'консумираните' от нея души да страдат така както тя е страдала преди да умре!

Само една дума - LOL! Всичко е толкова запленително, с огромна (колосална) липса на гениалост и слаба актьорска игра. Просто е срам и позор... защо по дяволите актриса като Sarah Michelle Gellar е приела да участва в такава продукция! Какво повече е нужно според вас? The Grudge 3, естествено! След като знам как продължава поредицата гласно ще заява, че с голям интерес ще гледам и третата част, ако излезе, дано за историята да допринесът сценаристите писали тази част!

Няма коментари: