11 януари, 2007

Saw III / Убийствен пъзел 3




Saw III е уникално добър филм и може би е най-сполучливата част от трилогията. Както предшествениците си и тук финала е отворен и ни кара с нетърпение да очакваме продължение.

В "Убийствен пъзел 3" има доста повече кръв и разкъсани тела отколкото сте гледали до сега. Всичко изглежда много реално, а не като повечето филми от този жанр ,в които кръвта шурти като фонтан от разсечените крайници и е нереално червена (напомня ни за боичките, с които боядисваме яйцата). Просто е супер интересно (от зрителска гледна точка) да гледаш как се пръска един човешки гръден кош или да наблюдаваш от близо каква е съдбата на едно мъртво прасе.

Пъзелът (Jigsaw) и този път е подбрал тестови субекти, които да бъдат положени на нереално брутални мъчения (според него това са просто игри). Жертвите отново са хора, които по някакав начин са свързани помежду си, макар и да не го знаят. Всеки от тях е извършил нещо лошо и трябва да си плати.

През цялото време си мислиш, че знаеш какво ще се случи в следващият момент, но това съвсем не е така. Финалът е напълно неочакван и не по-малко объркващ, въпреки че се изясняват много неща, дори какво е точно е станало в предните части.

Watch it! Заслужава си кървенето!
"Hello, Kerry. I want to play a game."



М&Ц

5 коментара:

Пламен Стоев каза...

Филма наистина е добре направен и определено е най-добрия от трилогията! :)
По едно време ми стана гадно да го гледам ;)

Cv3ti каза...

Определено имаше доста гадни моменти, но си заслужаваше гледането.

dro каза...

филм от психари за психари!

не виждам как е възможно "да си заслужава кървенето" и да е "най-добрият от трилогията", ако ти е непоносимо да го гледаш.

ако все още ви става "гадно" да гледате филми, които все по-реално изобразяват мъчения, безобразия с човешки тела и души, гаври, смърт и тем подобни психарии - още не сте загубени!

спрете навреме, защото тези, които правят бизнес с това, няма да престанат докато го купувате, а онзи, чиято психика е податлива, може да ви хване утре на прибиране от бара и тогава ще знаете какво ще направи с вас!

ако ви се догледа някой филм, изберете някой възпитателен, който да ви накара да се замислите за ценностите, възможностите на човека, отношението между хората .. а ако не ви пасва на интелекта гледайте поне тъпи комедии, но хоръра излезе от границите на нормалното отдавна и не може да продължава!..

dro каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
dro каза...

в допълнение искам да похваля няколкото добри попадения из favorite movies от профила.