13 януари, 2007

Намерена котка



Днес по новините на БТВ съобщиха как в щата Орегон са открили котка, която била в неизвестност от шест месеца. Родителите на стопанина го излъгали, че не знаят какво се е случило с домашния любимец, защото по това време той бил в друг щат, за да му направят операция. След половин година обаче котката не само е намерена , но е и в отлично състояние. Тя е опитала да се промъкне в една къща, за да откраде малко храна, но се заклещила, докато минавала през вратата за домашни любимци. Стопанинът видял по новините репортажа за изгубената си котка и веднага я потърсил.

През цялото време животното въобще не се е лишавало от храна, защото тежи около десет килограма (въпросната котка много прилича на тази от снимката, която открих в Google). Работничка от приюта каза, че на бездомните котки не им е много трудно да оцелеят, защото винаги се намирали добросърдечни хора, които да ги нахранят, а също така имало и много мишки за ловене.

Ех, в България има много бездомни котки, но повечето от тях не са загубени, а напъдени от стопаните си. Мишки наистина има, но едва ли се срещат доста хора, които да нахранят някое животинче от пътя.

Няма коментари: