10 декември, 2006

Коледни празници




Наближава Коледа. Най-хубавият празник през цялата година както за всички деца така и за нас порасналите (пък дали е точно така помислете си сами). Минаваме по центъра на малкия ни хубав град (Хасково - Хюстън Сити де) и забелязваме трите големи елхи (абе, лани нямахме такива красотии като се замисля). В който и магазин или кафе да влезеш те приветства хубавата коледна окраса. Става ти едно такова топличко на душицата. Спомняш си детството, когато цяло лято си очаквал да пердаши сняг, а ти да си седиш в къщи до печката набуфкана на макс с дърва за огрев или климатичето, кое ще избереш мисля, че е въпрос на финансови средства. Според мен всички деца харесват Коледата не толкова заради снега и всичко останало, а най-вече заради подаръците.

Вече не вярвам в дядо Коледа, но съм обеден, че ще получа подаръци. Няма да са от стареца дошъл през комина докато аз спя, няма да закачам чорапи по камината (дето я нямам), но ще си ги получа от роднините и хората, които държат на мен и ме обичат. Всички тези размисли ми напомнят, че още не съм си написал списъка с подаръците, които искам, но има време да подшушна на мама какво точно желая. ЛОЛ! В момента се чудя дали да оръся жестоко всички роднини или да се направя на добро дИтенце и просто да кажа, че подаръците няма значение дали ще са скъпи щом ще са от сърце, но нещо от вътре ми подсказва, че в наши времена не е точно така както изглежда или поне е било преди.

Всичко това с подаръците е много забавно, защото на всеки му харесва да бъде приятно изненадан за Коледа, нооооо както всичко в този живот и това си има неприятната страна. Пак ще трябва да събирам пари от закуските, да пия само по едно кафе на ден, да се лишавам от определената доза никотин, за да събера парички за подаръци. Но след като най-после си ги събрал, идва още от по-неприятната част - обикалянето като гламав по магазините в тези минусови температури. Тъкмо си измислил какво точно да купиш, влизаш в претъпкания с лелки магазин и се оказва, че рафтовете са празни, защото има толкова много деца на тоя свят. И в крайна сметка аз не съм ли лапе все още!? Имаш пари, няма какво да купиш! Май трябва да почнеш с пазаруването още в началото на Декември. И какво излиза от цялата работа? Питаш се как да се измъкнеш от ситуацията? Ами, кажи на гаджето, че не е слушала през годината и затова дядо Коледа не й е приготвил подарък. А ако ти се разсърди и ти зашлеви шамар кажи й, че ти си нейният подарък. Какво по-хубаво може да очаква!? Да не би една златна гривничка да е по-добра от мен? Хо-хо-хо и ботилка ром!

Така, някак си нагласихме работата с подаръците, но и останалото не е лесно. Ако нямаш изкуствена елха, ще трябва да обикаляш по зеленчуковия пазар и да търсиш коледно дръвче с размери, които да са подходящи за твойта стая. Нареждането на играчките също не е толкова приятно и лесно. А какво да кажем за коледните лампички (особенно ако са от магазин "Всичко за лев"), толкова е лесно да те шибне тока, докато ги закачиш, че за нула време ти можеш да светнеш като елха. Добре, че вече играчките са нечупливи, всеки си има спомени от едно време, всеки си е патил.

Идва може би най-приятната част за всички - коледното "парти". И ква е тази работа на Бъдни вечер само зеленчуци да ръфаме? Е виж сега Коледа си е по-друго нещо. Там вече мръвката е в изобилие, но покрай тези святи празници някой гледал ли е новините? През пет минути ни натякват колко преяли, препили и с изпотрошени крайници са приели в спешните отделения. Е все пак толкова ли е хубав този празник?

Коледа без сняг не можело. Да, бе да! Толкова е приятно да излезеш навън и носа ти да стане червен като чушка капия за лютеница, ушите ти да са толкова измръзнали и крехки, че направо ще се счупят, не си чустваш пръстите, зъбите ти тракат, навлечен си с толкова ката дрехи, че всеки те пита дали не си се огуил покрай празниците. Решаваш да се видиш с приятели. Ето ти още един проблем - как да стигнеш до мястото на срещата. Като тръгнеш пеша то си излиза все едно, че си на шейна. Колата не пали, а ако имаш тоя късмет, така почва да се хлъзга, че започваш да се движиш на зиг-заг. Идва ти идеалната идея да хванеш автобуса, но общественият транспорт е спрян защото нямат пари за вериги и гориво.

И все пак има нещо хубаво по тези празници. Не ходим да училище. И какво излиза? Седиш си в къщи, хваща те здраво някакъв грип, даваш поне двадесет лева за антибиотици с малкото останали пари. Но ще кажеш "И какво от това? Имам си нет! Ще си приказвам по Skype колкото ми душа иска!". Ха-ха-ха иска ти се!!!! Все едно не знаеш какво става с кабелите като се покрият с обилен слой "бяла радост".

Коледа е любимият ми празник, по Коледа стават чудеса.
Бла-бла-бла.

Сега сигорно седиш, слушаш си Jingle Bells и се възмущаваш как мога да пиша такива неща. Е, аз искам да те поздравя с нещо.

Kevin Bloody Wilson - Ho Ho Fucking Ho.mp3

А от къде ще я намериш си е твой проблем. :P

nJoy & Marry Fuckin' Christmas! Ho-ho-ho cheers!

--

АВТОРИ: Цвети и Митко | РЕДАКТОР: Цвети

Няма коментари: