04 януари, 2007

Азис е най-най-най!




"По пазари, кафенета, магазини и барове, из цяла България гърми чалга-музика. Тази смесица от традиционна балканска фолклорна музика, цигански ритми, турски и арабски мотиви е изключително популярна. Натруфеният, крещящо облечен като жена изпълнител Азис е едно от най-бележитите лица на България" - написа в анализа си Майкъл Осбърн от BBC.

Това е малък цитат от статия на avtora.com

Какво по дяволите? Азис? Властелинът на чалгата? Той - Азис (или по-скоро то), като гледаме вероятно и Пеньо от BigBrother 3 го очаква същата слава.

Един път ще пишат нещо за България в световна медия и то каква сензация са уцелили. Това ли е представата за България? Педерастия, цигански ритми и кючеци - това е нашата страна за света. Все още се чудим как са ни приели в Европейския Съюз. Ние ще ви кажем - Азис им показа пътя! Той е нашия PR за чужбина. Защо всичко българско трябва да е мургаво в представите на другите? Нима в България вече преобладава циганското (с извинение ромското) население и влиянието от Ориента? Сега всички се надяват, че положението в страната ще се подобри, защото сме членка на ЕС, но никой ли не вижда какво мнение сме си изградили. Уж българите сме горд народ и мислим, че във всичко сме най-добрите - ето пролича си в какво! Азис го показа - ясно и гласно! Сега той обра славата, а цялата нация стана популярна благодарение на него.

Браво Васко, ти си da man!

~ Горда стара планина, до ней Азис си пей. ~

М&Ц

Няма коментари: