26 декември, 2006

Вдигане на тежести!




Това е зверска пародия на вдигане на тежести с един видно много здрав, як, мощен клонинг на бати Рони Колман, който демонстрира какви са хитростите при силовия трибой. Той ще ви изкърти, той ще ви разбие. Това момче е злато!

Онлайн запознанства




mIRC, ICQ, MSN, Skype както и много други... това са места, където може да срещнеш много нови хора, с които да си поговориш за нещата от живота, да споделиш мъката си, да се погавриш и дори да правиш онлайн секс. С навлизането на новите технологии се променят и начините за запознанство. Много от хората, които познавам си прекарват интернет или губят времето по интернет зали, за да комуникират или просто за да се избавят от самотата. До тук всичко звучи прекрасно, но онлайн запознанствата крият и големи рискове.

Сам си в къщи, скучно ти е и решаваш да си побъбриш с някого. Влизаш в любимия IRC канал и набелязваш поредната 'жертва'. Диалога започва добре - 'hi asl'. Данните на отсрещния ти харесват, приятно ти е да си говорите. Няколко реда по-надолу започваш да се чудиш дали този човек е найстина този, за когото се представя. Но ти ще кажеш "Тя/Той ми изпрати снимка, как да не знам кой/коя е?", а от къде си толкова сигурен? В Google има толкова много снимки на готини пички и яки бятковци, от които просто може да си избереш тази, която приляга на описанието ти.

Онлайн запознанствата са популярни, защото там може да изразиш свободно мнението си, дори да скриеш истинската си същност и да се представиш за такъв, какъвто не си. Мисля, че много от нас са гледали рекламите по българските телевизии, които призовават да се предотврати педофилията. Никога не може да си сигорен кой е човека намиращ се от другата страна. Той може да е 40 годишен мъж, които се представя за 17 годишен само за да може да се хареса на някоя тинейджърка. Способен е да те излъже за какви ли не неща и единствената му цел е да му се довериш и да разкриеш личния си живот. Той дори може да е женен и да има деца на твоята възраст и точно затова е способен да ти дава съвети и да ти помага, но не си мисли, че го прави от добра воля, все пак е възрастен.

От друга страна има много тинейджъри, които обичат да се гаврят с по-възрастнир на които им е писнало от скучния живот на порасналите. Например един тридесет годишен мъж си търси сериозна приятелкар но заради трудната му професия често не намира време за запознанства с нови хора. Този човек е склонен да отделя поне един час от свободното си времер за да си поговори с някого в интернет и се надява точно там да открие подходящтото момиче или голямата си любов. Да предположим, че в същото това време на някоя teen-ка й се иска да се 'позабавлява' (един вид...). Започва разговора, разменят се данни (от едната страна те са фалшиви, от другата реални), всичко изглежда перфектно на пръв поглед. Мъжът се чуства щастлив, че е открил приятен човек, с когото може да споделя нещата от живота си, а момичето просто разказва на другия ден на всичките си приятелки какъв идиот й се е вързал на лъжите. Ето и голямата разлика - единият се надява и мечтае за може би съвместно бъдеще, а другия очаква следващия път, когато отново ще може да даде воля на въображението си.

Повечето чатъри знаят, че основният мотив на онлайн запознанствата е да си намериш компания за кафе или нещо повече. Срещите се оговарят на места, където се събират повече хора, за да може просто да се слееш с тълпата, ако човека, с когото си си оговорил среща не ти допада. Много е лесно да измъкнеш информация от другия как ще е облечен, а ти да не кажеш нищо за себе си или да излъжеш. Така много лесно можеш да стоиш до него/нея и да се присмиваш (това е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО невъзпитано!!!). Но нека да разгледаме и другия случай - Отишли сте на кафе. Всичко хубаво, но забелязваш, че повечето неща, които сте си споделяли online са до някъде измислени. В този случай повечето момичета прилагат номера с отиването до тоалетна, но не се връщат (гледайте поне в кафенетата, в които отивате тоалетната да е на първия етаж, а вие да сте седнали на втория).

И все пак онлайн meet-ингите не са толкова лошо нещо. Ние с Цвети сме жив пример за това. След няколко месечно 'боравене' взе, че се получиха нещата и сме заедно вече почти ДВЕ години! Някои се опитват да търсят първата любов къде ли не, а ние просто се натъкнахме на нея и то не къде, а в mIRC (колкото и да го плюем сега, хубава програма си е). Затова нашият съвет е да общувате в онлайн пространството колкото ви душа иска, но никога не се предоверявайте!

Ние се обичаме, обичайте се и вие! Keep it real!

---

Editor: Cv3ti | Authors: blunty & Cv3ti

DOA: Dead or Alive




Те са най-добрите, те са красиви, те са бързи... а вие сте поканени в DOA. Битка на живот и смърт. Wanna Play?

Сформирана е групичка от специално подбрани хора, поканени да се бият в турнир по бойни изкуства (DOA), в който участват само най-добрите от цял свят. Те са изпратени на отдалечен остров да премерят сили един срещу друг в типичен knock-out стил. Който загуби - отпада. Накрая ще остане само най-добрият. Историята се затяга около четири горещи мацки, които ще ви съпътстват от началото до края.

Наградата е 10 милиона долара, нека играта започне - сега!


25 декември, 2006

Musa / Войн




Една епична история за кърваво меле между династиите Yuan и Ming. Филма е правен по реални събития, склонен съм да повярвам в това. Действието се развива 1375-та година, когато в Китай е истински ад.

Историята подробно проследява съдбата на група кореиски дипломати, войници и един роб, изпратени с мисия да сключат мир с новото управление на Китай. Но 'дружинката' е спипана и обвинена в шпионаж и изпратена на заточение в пустинята. До тук добре, лоша съдба предполагам. На път към вкъщи се сблъскват с поредица брутални битки с монголци, натъкват се и на принцесата на Ming, спасяват я и хукват с нея. Монголците (лошите пичове) си я искат обратно и се започва зверско клане в името на нея. Нашите смелчаги падат драстично на брой с развитието на сюжета и накрая остават малцина, не къде да е, а в изоставена крепост на брега на морето. Тяхната последната битка, последната им надежда да оцелеят е да се бият.

Монголия, Корея, Китай... чест, любов и саможертва - това е Musa.

Весела Коледа!




Ние двамката с Цвети пожелаваме весела Коледа на всички приятели и роднини, както и на всеки наш посетител в блога! Весело изкарване на празниците и всичко най-най-най.

Наздраве!

Tризначките в "Playboy"




Ето, че отново "звездите" от Big Brother блеснаха на корицата на българския Playboy. Според моето лично мнение на експерт и познавач в тази област мисля, че този път изборът на фотомодели е бил напълно неподходящ (тотален провал). Всички сме виждали или поне повечето от нас "изваяните" пищни форми на НАЙ-известните ТРИзначки в България. Eвала на фотографа, който ги е снимал и особено на пича, който ги е барвал с Photoshop, аз не бих издържал на тежката и продължителна работа. Браво момчета!

Наистина 3-значките изглеждат красиви на корицата, но все пак никой няма да им позволи да оронят имиджа на това престижно списание. Всички сме виждали Big Brother звездите разголени или направо голички и не се впечатлихме, а останахме поразени. Спомням си как в училище се обсъждаше ясно видимия целулит на тризначките по тяхните иначе казано красиви и обемни дупета. И сега се предполага, че трябва да платя "символичната" цена от 7 лева, за да се насладя на напълно променените им тела. Ех, колко лесно било всичко, плащат ти хубави пари да се снимаш и така те "барват", че ти оправят излъчването пред цяла България. Направо да се чудиш дали тези момичета от предната страница на Playboy са същите устати тризначки, които за пръв път видяхме в Големият Брат.

Моля ви, просто си купете новия брой! Заслужава си, може би...



Editor: Cv3ti

24 декември, 2006

I Love You, Baby




I love you so deeply,
I love you so much,
I love the sound of your voice
And the way that we touch.
I love your warm smile
And your kind, thoughtful way,
The joy that you bring
To my life every day.
I love you today
As I have from the start,
And I'll love you forever
With all of my heart.

- Amanda Nicole Martinez -

Mariah Carey - All I Want For Christmas




С тази невероятна песен искам да поздравя целия си клас и особено женките, защото супер много й се кефят (както и аз разбира се). Пожелавам на всички весело изкарване на празника, да получат подаръците, за които са си мечтали цяла година и всички желания да се превърнат в реалност! Love you all! :)

Разбира се и нещо за Митко! Мило:

I just want you for my own
More than you could ever know
Make my wish come true
All I want for Christmas is you
You baby

Ще празнуваме вече втора Коледа заедно. Обещавам ти да си прекараме страхотно, ако слушаш ще си получиш и подаръка. :) :) :)

P. Diddy отново баща




На 21 Декември П. Диди отново стана баща. Дългогодишната му приятелка Ким Портър роди две близначки в Ню Йорк сити.

Разликата между двете момиченца е само две минути. П. Диди е бил в Торонто, когато децата му са започнали да се разждат, но за радост той разполагал с частен самолет, който го откарал на време в града за щастливото събитие (ех, ако всички имахме по един такъв самолет да ни чака за спешни случай, щеше да е много хубаво).

Близначките получават имената на хората, които най-много са повлияли на живота на двамата родители. Те са Лила Стар (бабата на Портман) и Джеси Джеймс Комс (бабата на певеца). Известният рапър има още едно дете от Ким, което е на 8 години, а също така и дъщеря от предишния си брак.

Изглежда някои си получиха подаръците преди няколко дни преди Коледа. :) Можем само да честитим на щастливия татко и да му стискаме палци да се справи както с музикалната си кариера, така и с новородените си дъщерички.

23 декември, 2006

Морското свинче




Морските свинчета са "по-нестандартни" домашни любимци. Почти всеки има или е имал котка, куче или рибки. Мисля, че е време за нещо различно. :) Свинчетата са лесни за отглеждане, не са много взискателни, обичат вниманието и лесно се привързват към собствениците си. Ако тези причини не са достатъчни да си вземете такъв домашен любимец, ще разкажа нещо повече за тяхната история, как се отглеждат и какво обичат.

Родината на морското свинче е Южна Америка. Преди повече от 4000 години, те живеели там на групички из природата. Древните инки ги използвали като храна, но децата започнали да си играят с тези добродушни животинки и тогава решили да ги опитомяват. Интересно е, защо са наречени морски свинчета, след като те нямат нищо общо както с водата, така и със свинете. Явно името произлиза, от това че са били пренасяни на кораби към Европа и заради пискащите звуци, които издават. Морските свинчета са пренесени на Стария континент от Испанците. Европейците обаче отказали да ги ядат и започнали да ги отглеждат като домашни любимци. Известно е, че дори кралица Елизабет I е имала морски свинчета. В наши дни в Чили и Перу месото от едрите породи е деликатес.

Продължителността на живота на свинчетата е 4-9 години (рядко достигат до 9 години, но все пак и 4 не е малко). Тези животинки се отглеждат в аквариум или специлна клетка. Дъното се застила с дървени стърготини, които в зависимост от големината на "жилището" се сменят поне веднъж на седмица. Талаш може да намерите при всеки дърводелец или в зоомагазините (това е основният разход при отглеждането на свинчето и въобще не е много). Винаги, когато сменяте постелята на животинчето, измивайте аквариума/клетката с топла вода и слаба киселина като оцетната за дезинфекция.

Морските свинчета са вегетарианци. Хранят се по 3-4 пъти на ден (моето има голям апетит и яде по минимум 7 пъти). Не се тревожете, че трудно ще намирате храна. Те ядат зеленчуци и плодове според сезона. Разбира се не трябва да ги лишавате от парче хляб или жито, а по възможност и от готовите зърнени миксове, които се продават в зоомагазините, защото кой може да живее само на зеленчуци? :) Как ще разберете, че любимецът ви е гладен? Спокойно, той сам ще си каже. Като започва да издава пискащи звуци се нуждае от храна. Не забравяйте да купите и поилка. В началото свинчето може да не пие, но после ще започне, особено през лятото.

Какви други грижи трябва да се полагат? Ами, веднъж годишно може да хванете нокторезачката и да подрежите ноктите на морското свинче. Къпането е спорен въпрос, някои казват, че изобщо не трябва да се къпе, но един два пъти годишно е добре (особено лятото в големите жеги им е много приятно да се почипкат). Костите на тези животинчета са много меки, така че внимавайте да не ги изпускате. Отглеждайте домашния любимец в топла стая, защото обичат да им е топличко.

Това е всичко, от което се нуждае морското свинче. Ако се отнасяте добре с него, то ще ви се отплати. Животното разпознава човека, който го храни и винаги когато го види започва да подкскача и да "свири" (така то изразява радостта си). Свинчетата обичат да ги радват и да си играят с тях. Не очакваме ли точно това от един домашен любимец? Няма да съжалявате, ако си вземете едно морско свинче в къщи. :)

20 декември, 2006

Ciara: The Evolution




Чернокожата певица Ciara превзе върха на класацията Billboard 200 с новия си албум "The Evolution", от който досега са продадени 338 000 копия и то само за първата седмица от издаването му.

В албума са включени съвместни песни с рапърите Lil' John, 50 Cent и Chamillionaire. Влияние оказват продукциите на Michael Jackson, Madonna и Prince.

Песните, включени в "The Evolution", са:

1. "That's Right" featuring Lil' Jon
2. "Like a Boy"
3. "Promise"
4. "I Proceed"
5. "Can't Leave 'Em Alone" featuring 50 Cent
6. "C.R.U.S.H"
7. "My Love"
8. "Make It Last Forever"
9. "Bang It Up"
10. "Get Up" featuring Chamillionaire
11. "Get In, Fit In"
12. "So Hard"
13. "I'm Just Me"
14. "I Found Myself"
15. "Love You Better" (Bonus Track)

Според мен това е един доста добър албум. Аз съм фенка на Ciara и много ми допадат всичките й песни. Вчера изслушах парчетата от "The Evolution" и ми направиха добро впечатление. "Get Up" е вече хит, сигурна съм, че и другите песни ще станат. Препоръчвам албума на всички.

19 декември, 2006

Тутурутка: Първи е Гого




Преди няколко дни гледах това клипче с няколко съученици и се забавлявахме страшно много (малко е да се каже, че се скъсахме от смях). Припомних си миналото, когато с нетърпение очаквах всяко предаване на "Тутурутка". Все още се чудя как тези хора успяват да измислят толкова простотии. Клипът е невероятна пародия на "Минута е много".

Зимен Fashion




Тази зима на мода са пуловерите. Някои ще попитат: "Как ще са модерни?! Носим ги вече от сто години. Нали така?" Не, не и тези пуловери. През този сезон се предлагат всякакви видове плетени дрешки, които са стилни и уникални. Най-модерните аксесоари за пуловерите са кожичките (гледам, че вече ги слагат и на повечето якета), пайети, големи копчета или колани. Ако не харесваш много претрупаните дрехи, може да си избереш и по-изчистен, който също да е толкова fashion. В магазините вече се предлагат разнообразни модели пуловери - дълги, къси, тесни, широки, туники, жилетки, с деколтета или поло... има по нещо за всеки вкус.

Май тази събота ще ходя на село при баба, за да ми оплете ново пуловерче. Като малка толкова много плачех като ми подаряваше нещо плетено за Коледа, но сега ще се радвам. Дрешката няма да е купена, но ще е уникална и модерна. Има си и още една добра страна - ще спестя някой и друг лев, все пак покрай тези празници няма да са ми въобще излишни.

18 декември, 2006

Накарай го да поревнува




Забелязала си, че напоследък любимото ти момче не ти обръща много внимание, та дори и не вижда, че си се издокарала по последна мода. Не се притеснявай, защото за всичко си има решение. Ревността може да заработи в твоята посока, стига само да е в допустими граници.

Приятелят ти казва, че в петък е решил да излезе с компанията по мъжки. Само не вдигай скандали, не е толкова лошо че оставаш сама. Събери цялата тайфа момичета и отидете на дискотека. Там със сигурност ще е много по-весело. Какво толкова могат да правят момчетата освен да пият бира, да играят карти или да гледат футбол, затова със сигурност ще се забавляваш повече от тях. Убедена съм, че ако научи, че отиваш на бар без него, ще се обади по някое време и ще попита дали може да се присъедини към компанията. Кой мъж би пуснал гаджето си само на бар?!

Добър начин да привлечеш вниманието му е секси облеклото. Найстина дънките, широката тениска и маратонките са много удобни, но късите роклички с изрязани деколтета в комбинация с високи токове привличат мъжкия поглед. Покажи му каква невероятна жена стои до него! Все пак много добре знаем, че няма мъж, който да не умре от ревност, когато води под ръка умопомрачително секси гадже, което обира погледите на събратята му по пол.

Винаги сдържай собствената си ревност. Опитвай се да държиш в тайна истинската сила на чувствата си, защото несигурността кара другата страна да опита да си ги заслужи. Ако мъжът до теб е сигурен, че даваш всичко за него, започва да се отегчава. Най-умния ход е да избягваш скандалите породени от ревност.

"По пътя към училище"




Тя се събуди. Искаше са се изкъпе, но забеляза, че водата беше много студена. Вятърът, който влизаше през стария прозорец, издаваше странни звуци. Майка й беше тръгнала към работното си място преди един час. Когато баща й почина преди една година, двете заминаха за Германия. Гюлчен първоначално много се радваше, но скоро разбра, че в тази страна не е толкова хубаво, колкото турския народ разказваше. Тя се убеди, че майка й и други семейства като нея трябваше да работят по много часове.

Гюлчен влезе в малката стая, където се хранеше и спеше заедно с майка си. Там беше доста топло. Майка й беше запалила печката и приготвила закуската преди да отиде на работа. Гюлчен не хапна нищо, тъй като не беше гладна. Тя мислеше единствено за това какво се бе случило предния ден.

Докато се люшкаше на люлките на детската площадка, дойдоха няколко момчета, които бяха на четири или пет години като нея. Те наблюдаваха Гюлчен за известно време, говореха си и се смееха. Момичето се изплаши и искаше да се прибере в къщи, но ако момчетата разберяха, че тя се страхува от тях, можеха да й направят нещо лошо. Тогава едно момче се приближи към нея и започна да бута напред и назад люлката, на която тя седеше. Той я залюшкваше толкова високо, че момичето започна да плаче и да пищи. Когато момчетата забелязаха това се засмяха и си тръгнаха....

Като погледна още веднъж часовника си, Гюлчен разбра, че е станало късно. Тя облече набързо палтото си, затвори вратата и излезе навън, за да отиде към спирката. Изведнъж момичето чу смеха на познати гласове зад себе си. Когато се обърна, тя видя вчерашните момчета, които беше срещнала на детската площадка. Дали и те са я видяли? Гюлчен започна да трепери от страх, ускори крачката си и се запъти към спирката. Тя стигна до улицата, която всяка сутрин се боеше да прекосява. Този път не обърна внимание на минаващите автомобили и се затича напред.

В този момент Гюлчен чу как един автомобил набива рязко спирачки, и видя как хора започнаха да се събират и да крещят. След това тя изпадна в един тъмен и дълъг сън.

I see the light!


Отново ще се намеся 'между' темите на Цветка с моите снимчици (в случая - само една), няма как, блогът е един, а ние сме двама и трябва да става борба за теми! В същия ден като направих тази снимка, бяхме на риба. Аз, Цвети и компания. Беше много весело, е риба не хванахме, но хубавият спомен си остава.

17 декември, 2006

"Beerfest"




"Beerfest" е една изключително свежа и различна комедия, която гледах преди няколко дни.

Двамата братя Tod и Jan Wolfhouse заминават за Германия, където трябва да разпръснат праха на починалия си дядо. По време на Oktoberfest (немски празник, на който се пие много бира) те се озовават на тайно място, където от векове се провеждат олимпийски игри по надпиване с бира. Братята са посрещнати много "топло" от немските си братовчеди, които ги унижават, обиждат семейството им и накрая ги изритват от "кръчмата". Твърдо решени да защитят страната си и честта на фамилията, братята Wolfhouse събират отбор, който да се състезава срещу немците на следващия Oktoberfest. В team-а се включват Barry Badrinath, умел играч с тъмно минало; Phil Krundle, едро момче, което може да изпие огромни количества бира; Charlie "Fink" Finklestein, притежаващ докторска степен "Всичко за бирата". Невероятната петица се заема с усърдни тренировки, за да може след една година да е равностойна конкуренция на немския отбор, който няма нито една загуба в тези специални олимпийски игри. Американския отбор пренимава през много трудности, докато усвои тънкостите на пиенето на бира, но не се отказва в името на родината, на семейството, а също така и за да отмъсти за смъртта на единия от съотборниците, който се удавя в казан с бира. Немците се опитват да унищожат противниците си дори преди да отпътуват за Мюних, но опитът е неуспешен.

Дали американците успяват да победят шампионите по пиене на бира и как става това, ще оставя да разберете сами. Филмът найстина си заслужава гледането, особено в компанията на добри приятели и разбира се на бутилка студена бира. :)

Cheers!

0, небеса!


Вчера малко или много си проспах деня. Мисля, че спах до късно, а през деня ходих и на фитнес и до голяма степен бях размазан. Като се върнах пак съм заспал, е какво по-хубаво? Малък проблем - бях като дрогиран след 'дрямката'. Целият ден един такъв муден мина. Вечерта успях да хвана доста приятен червеникъв залез, с не толкова хубавата си камера. Ама си свърши работата. Снимах, съхраних, обработих и ето какво се получи. Направо ми се струва, че небето ми е ядосано, защото пак съм надувал [...] цял ден!

RAW vs. JPEG


Първо какво по дяволите е RAW (буквален превод - сурово... месо!?) файл? То заглавието си издава що-годе (така ли се пише...?) какво представлява. Изображението необработено от дигиталната камера, без специфичен формат, но с купчина допълнителна информация (викам му shit, по грациозно звучи) съхранена в самия файл се нарича RAW. Тези изображения в оригиналният си вид не могат да се обработват с графична програма или да се преглеждат директно преди да се конвертират в RGB формат (JPEG, TIFF и ... прочие). С една дума, те са по-богати на детайли от стандартните RGB варианти.

Почти всички дигитални камери обработват образа в JPG, а камерите поддържащи RAW запазват и информацията към файла. Голям плюс за про* фотографите.

Лошото при RAW е големият размер, който е от 2 до 6 пъти по-голям от JPEG например. Ако на карта запишеш 10 RAW снимки, имай в предвид, че това биха могли да бъдат поне 50 JPG-чета. Но размера си и зависи от много фактори... компресия например. Lossless, lossy data, uncompressed - все 'чудеса' на технологията. Още един минус - скорост. БАВНО Е! Отнема ценни секунди време преди да може да щтракаш пак. Бавно става и прехвърлянето към карта. Пак размера му е 'мамата'! Ако това са неща с, които може да се примири човек, супер.

Снимаш, снимаш, снимаш и идва време за обработка. Лесна работа! 'Хубавите' камери имат и хубав софтуер. Конверта от RAW към 'eйди-кво-си' не е главоболие. Photoshop CS2 също може да прави тези магии.

Бързина или качество? Избери си едно! Не може и двете поне за сега. :)

RAW - качество, финни настройки, масивен (huge!!!) размер.
JPG - малък размер, бързина.

All clear? Толкова от мене, тези технически теми ми 'нали знаеш' мозъка.

16 декември, 2006

Put Your Hands Up 4 Detroit




Зверски хит по клубовете! Е, не оригинала, но някои ремикси. Твърд, здрав и мощен beat. Много се зарибих по ритъма, от както я слушах наскоро в клуб 'Shock' - Хасковско. Не мога да си контролирам тялото като слушам този парцал. :P

Гледайте клипчето, поздравявам всички с него! It's Hot!

15 декември, 2006

Oh, Tannenbaum




Това е една от най-хубавите немски коледни песнички. :)
Вече има много нови и различни версии, но аз държа на оригинала.

Oh, Tannenbaum

Oh, Tannenbaum, / 2
wie treu sind deine Blaetter / 2
Du gruenst nicht nur zur Sommerzeit,
nein, auch im Winter, wenn es schneit.

Oh, Tannenbaum, / 2
wie treu sind deine Bleater!

Oh, Tannenbaum, / 2
du kannst mir sehr gefallen / 2
wie oft hat mich zur Weihnachtzeit
ein Baum von dir mich hoch erfreut!

Oh, Tannenbaum, / 2
du kannst mir sehr gefallen.

Oh, Tannenbaum, / 2
dein Kleid will mich was lehren:
Die Hoffnung und Bestaendigkeit
gibt Mut und Kraft zu jeder Zeit.

Oh, Tannenbaum, / 2
dein Kleid will mich was lehren.

Ако ви е омръзнало да слушате познатите до болка коледни песни мога да предложа нещо доста по-различно като стил, но все пак е запазен коледния дух. :)

Aggro Berlin ft. Sido - Weihnachtssong.mp3

Not another lame homework!




Днес по принцип скучния за всички час по немски език беше много по-забавен. Това не се дължи не детските песнички, които често пеем или на някакви "забавни" упражнения от учебника, а на уникалната домашна на двама мои съученици - Ганашев и Ицето. :)

Темата на homework-а беше напълно обикновена. Трябваше да напишем диалог, в който да се обсъди какъв подарък да се купи за рожден ден. Сега ще се убедите сами как понякога грешките може да имат и положителна страна, но разбира се и подаръка е много интересен. Лично мен много ме впечатли целия диалог.

Mein Freund hat Geburtstag. Ich will eine Automat Kalashnikov zu meine Freund gekauft. Ich bin sicher das er will das Geschaenk gefelt.

K: Hallo, XP!
X: Hallo, Koki!
K: Bitte shoen!
X: Yeii. Danke viele. Das Geschaenk ist toll!
K: Was will du machts jetst?
X: Ich will zu Afganistan geflugen und ich will viele Talibane geschiesen und eine Panzer gefahren!

---

А сега превода. :)

Моят приятел има рожден ден. Искам да му купя автомат Калашников. Сигурен съм, че много ще му хареса.

К: Здравей, XP!
Х: Здравей, Коки!
К: Честит рожден ден! Заповядай!
Х: Много благодаря! Подаръкът е много готин.
К: Какво ще правиш сега?
Х: Ще замина за Авганистан, ще убивам талибани и ще карам танк!

Дори и госпожата, която не се смее на простотиите ни, доста се позабавлява. Точно затова реших, че тази домашна трябва да се публикува. Определено е много по-различна. :)

14 декември, 2006

Санта Клаус, Дядо Коледа или Дядо Мраз...




Просто не можах да се сдържа този път. Като бях малък постоянно спорих с връстници си, че няма Дядо Коледа и Санта (тогава незнаех, че и Клаус ме било второто име), защото само Дадо Мраз ми даваше подаръци. Найстина навремето не правих разлика, пък и не съм се замислял. Това беше детската ми радост все пак, Дадо Мраз да звънне на вратата и да ми донесе подарък. Сега като се замисля Дядо Мраз беше колега на баща ми, то си му личеше пък и брадата той сам си я държеше да не падне... хмм. Наивно момче си бях. :)

Айде, време е за няколко факти! Пригответе се да научите нещо повечко за тримата белобради и добродушни старчета. Цитирам следната информация с любезното одобрение на margaritta.dir.bg за което много съм благодарен. :P

---

Както предпочитате... В началото обаче бе Санта Клаус.

На Запад и в Америка по традиция се смята, че подаръците носи свети Николай. През 1804 година в Ню-Йорк под патронажа на Свети Николай било основано историческо общество. През 1809 година във Вашингтон Ирвинг публикувал сатирическата "История на град Ню-Йорк", където иронизирал холандското минало на града (много традиции, включително и тази, свързана със свети Николай, пристигнали в Ню-Йорк от Холандия). Всяка година в деня на свети Николай на улицата изнасяли дървена статуя на светеца, висока, в дълга мантия, и пеели песни за свети Николай - Занкта Клаусе (Sinterklaas).

През 1822 година друг жител на Ню-Йорк Клемент Кларк Мур написал поредица от приказки, в които разказвал как Санта Клаус пристига с шейна, дърпана от осем северни елена. Именно Клемент Кларк Мур накарал Санта Клаус да влиза в къщите през комина.

През 1841 година във Филаделфия някой си търговец на име Паркинсон, за да привлече клиенти в магазина си наел човек и го облякъл като Санта Клаус. Първият жив Санта Клаус седял на покрива на къщата, където се намирал магазинът, до самия комин.

През 1863 година карикатуристът Томас Наст изобразил Санта Клаус с огромни бакенбарди облечен от глава до пети в кожи. През 1869 година излезли стиховете на Жорж Уебстер, в които посочвал, че жилището на Санта Клаус е на Северния полюс.

Издателят Луи Пранг разпространил в Америка английската традиция да се изпращат поздравителни картички на приятели и роднини. През 1885 година той издал картичка, на която бил нарисуван Санта Клаус в червен костюм.

Оттогава все по-често започнали да го рисуват в червена мантия, не в кожа или мантия от друга материя. Ето как вестник "Ню- Йорк Таймс през 1927 година описва Санта Клаус: "Пред младите жители на Ню-Йорк застанал Санта Клаус с внушителен ръст, червена мантия, шапка и бели бакенбарди, на гърба с чувал, пълен с подаръци, с червен нос и гъсти вежди.

Художникът по рекламата на фирма "Кока кола", Хадон Сандблом започнал да работи върху рекламната кампания "Санта Клаус също пие кока-кола" едва през 1931 година. Освен бутилката с кока кола в този колаж няма нищо ново в образа на свети Николай. Тя само го популяризира още повече благодарение но обширна рекламна кампания.

Сега Санта Клаус е част от празника в много домове в Западна Европа. Промъквайки се през комина или през малкото горно прозорче, той поставя подаръците в чорапчета, закачени най-често на камината, и звъни с камбанки, сякаш съобщава за пристигането на Нова година.

Дълги години подаръците на българските деца носеше дядо Мраз - понякога пристигаше с шейна, друг път с лека кола, в училище, в детската градина, у дома, но винаги с чувал, пълен с подаръци. Понякога го придружаваше Снежанка. Подаръците раздаваше на най-умните, най-послушните дечица, след като чуеше песничка или стихче, а по-палавите получаваха своя подарък след като обещаваха другата година да са по-послушни и добри. Сега подаръците отново носи дядо Коледа, но кой знае защо децата очакват с нетърпение и новогодишната нощ, Може би защото отдавна знаят, че техният дядо Коледа или дядо Мраз е винаги заетият татко и грижовната им майка.

И макар да не вярва, че подаръците за него е приготвил руменото белобрадо старче с червени дрехи, всеки се радва, когато го види. И това е част от празничната магия, която завладява и деца, и възрастни в тези зимни дни.

---

Браво, вие сте герои! Вече знаете, всичко за тримата добряци! Някой ден като ви попитат децата/внуците "Кой е Дядо '.....'?", да знаете как да им отговорите. :)

13 декември, 2006

William Shakespeare




Sonnet 91

Some glory in their birth, some in their skill,
Some in their wealth, some in thei bodies' force,
Some in their garments, though new-fangled ill,
Some in their hawks and hounds, some in their horse;
And every humour hath his adjunct pleasure,
Wherein it finds a joy above the rest:
But these particulars are not my measure;
All these I better in one general best.
Thy love is better than thy birth to me,
Richer than wealth, prouder than garments' cost,
Of more delight that hawks or horses be;
And having thee, of all men's pride I boast:

Wretched in this alone, that thou mayst take
All this away and me most wretched make.

Един се хвали с ловкост и успехи,
със сила друг, а трети със предци.
Един с богатства, почести и дрехи,
а друг със хрътки, ястреби, жребци.
И всеки има по едно пристрастие,
и всеки нещо повече цени.
Но другаде се крие мойто щастие,
не в кучета, богатства и жени.
От всеки род и всякакви успехи
по-скъпа ми е твоята любов,
по-ценна е от скъпоценни дрехи,
по-весела от пиршества и лов.

Аз имам теб. Без теб ще бъда пак
каквото бях: последният бедняк.

Учебни неволи




Сутрин е, по-точно 11:30 (късна сутрин), телефона ми звъни, "Ало, кой е?" казвам аз. Детайлите за проведения разговор няма да опиша, защото са доста explicit. Ако не се досетихте денят е сряда, сутрин (както споменах), часът 11:30, учебен ден, първа смяна, а аз още съм в леглото. Схванахте ли нишката? Проспах училище, но пък си възстанових силите, "Какво по-хубаво от това?" си казах на ум, докато не получих известие от някой хора, които са казали на някои други хора, които са казали на майка ми, че синът и пак е 'лентяйствал' и тя реши да ми врътне един телефон да разбере какви ги върши синът й. Системата още не ми е ясна... мафия да му се невиди. Бях спипан в леглото, уви без красива сладурана до мен, но с здраво гушнат юрган. Страхотно е да чуеш как някой се притеснява за теб и веднага докладва на друг човек, които го е грижа за теб. Явно съм доста популярен из учебните среди.

Сега си викате защо аджеба ви пълня главата с този shit и ви убивам радостта от цялото сърфиране. Мъка братче, мъка. 12-ти клас съм и още не мога да вкюся от мита "В 12-ти клас правиш квот' си искаш!". Да бях в някоя елитна гимназия разбирам, но не съм. Да бях един от най-добрите ученици във випуска, не съм. Сега се чувствам по-скоро като заек в 9-ти клас, но дори тогава имаше повече свобода на 'движение'. Подтискащото чувство, че отивам на даскало просто за присъствие и без никакъв интерес не е приятно, но е факт. А това всички да се притесняват за убочението ми не помага въобще.

В крайна сметка един 18 годишен млад човек може да мисли със собвствената си глава, щом по един или друг начин се е прецакал, по един или друг начин ще се измакне от калта. На времето не знаех къде исках да кандидатствам след 8-ми клас и тази неориентирана постъпка ме кара да правя тези неща. Липса на мотивация, липса да науча каквото и да е, което не ме интересува и не ме вълнува. Проблема е мой, виждате ли? Всъщност аз никога не съм насърчавал някой да бяга безцелно от училище, това е царство на знанията все пак. Родителите влагат надежди и средства във вас. Учите и се интересувате от това което искате да знаете, затова имате и хъс да се развивате все повече и повече. В моя случай уча това което безцелно съм си избрал в началото на неориентирания си и безцелен "живот". Сега като погледна назад, мисля, че нямаше да имам проблем с бягството от 'затвора' ако бях мислил трезво реално какво искам да уча... I SUCK, да съм мислил на времето.

Учeте това което найстина искате, изберете правилният избор от рано за да направити и живота си по добър по-късно. Имате ли цел, имате и стимул.

12 декември, 2006

Ах, тези аромати!




Седя си аз пред компютъра, разглеждам си различни сайтове за козметика и започнах да си мисля за парфюмите. Те действително са важна част от моето ежедневие. Не мога да изляза навън, ако не съм получила поне капка от ароматната течност (но в повечето случаи не е капка, а направо като пороен дъжд). Казват, че всеки човек си има собствен аромат, който е уникален и приятен. Но дали при всички е така? Дори и да е вярно, няколко капки от ароматната течност биха го подчертали и направили по-доловим от сетивата.

Парфюмите разкриват характера на човека. Всички сме различни, затова и разнообразието от аромати е толкова голямо. Винаги ми е изкючително трудно да си избера парфюм. Влизаш в някоя парфюмерия, започваш да подушваш капачки, подадени от магазинерката, и след като си "изпробвал" вече 3-4 вида обонянието ти започва да се бунтува. И какъв е крайния резултат от всичко това - купуваш нещо, което в определения момент представлява смесица от миризми, а когато го подушиш след известно време, разбираш, че си купил не това, което си искал. Но нека погледнем от добрата страна :) Купуваш си перфектния за теб парфюм и го харесваш страшно много. Какво ще направиш? Ще се пръскаш съвсем по малко за да го използваш дълго време, защотото ти е любим, или ще прекаляваш с употребата, защото не можеш да устоиш на аромата? Да си призная честно, аз винаги правя второто. :) Разбира се, ако парфюма е много скъп, тогава вече ще трябва да го ползвам много пестеливо...

Преди няколко дни се разкарвах по центъра на града и видях на една витрина парфюма на Слави Трифонов. Първо се учудих, че вече и той е създал собвствена марка, но после започнах да се питам защо всички известни личности започнаха да създават парфюми носещи техните имена, а също така дрехи и какво ли още не. Стигнах до извода (не знам колко е правилен), че "звездите" измислят всякакви артикули с имената си, за да накарат феновете си да ги купуват. Знаем колко силно е влиянието на чалгата. Ако предположим, че аз съм много голяма фенка на Ивана, ходя по всички нейни концерти, на MP3 Player-а ми има качени само нейни песни и т.н. Влизам си аз в някаква парфюмерия и какво виждам - моята любима певица е пуснала на пазара собствена марка козметика. Тъй като аз съм толкова запалена фенка, естествено е, че дори и да не ми харесва много продукта, ще си го купя, и то не заради друго, ами точно заради името му. Точно това име продава продукта. Дори и той да не е толкова успешен, пак ще е доходоносен.

Защо ли се получава всичко това? Ами защото, купуваме всичко лъскаво и с хубаво име, независимо дали е толкова добро качеството. Тук някои може да ми се противопоставят и да кажат, че греша, но аз съм сигурна в твърдението си. :)

Предишните мъже VS Сегашните мъже


Днес, докато си разглеждах отново стар брой на любимото ми списание Cosmopolitan, прочетох една статия, която си спомням, че много ми беше харесала, а също така ме накара и да се замисля по този въпрос.

Колко точно е различен днешния мъж от типичния си предшественик отпреди години?






Хигиенни навици:
Преди: Сапун, шампоан... може би.
Сега: Душ-гел, скраб за лице, пяна за бръснене за чувствителна кожа.

Етикетът, от който се страхува:
Преди: "Мамино синче."
Сега: "Той е никой."

Как те кани на среща:
Преди: Като ти се обади.
Сега: Като ти прати смс, че е свободен довечера... ако случайно си някъде в района.

Греховното му удоволствие:
Преди: Да похарчи трудно изкараните си пари за ротативки.
Сега: Да пръсне парите си за джаджи за колата, които са по-скъпи дори и от самата кола.

Любимото му питие:
Преди: Предимно високоградусови напитки.
Сега: Зелен чай, диетична кола или енергийна напитка.

Любимият му сериал:
Преди: "Спасители на плажа"
Сега: "О.С.- Кварталът на богатите"

Порочното му секс-желание:
Преди: "Дай да го направим веднага, в тоалетната... никой на купона няма да разбере."
Сега: "Искаш ли да правим виртуален секс?"

Предпочитани венчални клетви:
Преди: "Докато смъртта ни раздели."
Сега: "Докато трае любовта ни."

Служебни цели:
Преди: "Да се изгърбвам от работа за шефа, после някой ден аз да стана шеф и да изгърбвам другите от работа."
Сега: Да сключва договори за чужда компания, като щрака на лаптопа си от плажа... на Карибите по възможност.

Начин на обличане:
Преди: Да се облeчеш според случая,
Сега: Като сложиш правилните етикети, всичко друго ще си дойде на мястото.

А според вас, момчета, дали толкова много сте се променили през годините и дали тази промяна е за добро или лошо? Според мен си има и положителните страни. :)

11 декември, 2006

Дали аз закъснях?




Дали аз закъснях
или времето бързаше
Дали аз закъснях
или всичко бе сън
Отшумя като приказка
каквото ни свързваше
Отшумя като празничен звън

Припев: /3x/
Край реката редят се,
редят се тополите -
побелели от първия сняг
Аз те чакам за среща,
аз те чакам, но моля те -
ти да минеш по другия бряг

Ще бъдем пак двама…
И тогава на моста
ще бъдем пак двамата
Ще си спомняме
всичко отново за миг

Рефрен: /2x/
Ще се срещнеме с погледи
скрити през рамото
и ще тръгнем по своя път сами.

Носталгията е страшно нещо да ти кажа. Било то да се завърнеш в бащината къща, да ти липсва някой скъп човек, да чувстваш, че времето те е задминало и искаш да го върнеш назад. Но спокойно мен тези отровни мисли още не са ме обвзели, от друго отношение ми е мъката (душевно!). Забравил ли си златните български хитове, които така си обичал едно време? Понякога сещаш ли се да си ги пуснеш отново? Не мога да ти опиша каква радост изпитах да чуя отново "Среща" на Щурците и то не къде, а в house/dance бар (не споменавам имена но... DJ ПЕДРО rulzz!). Песента е писана специално за родния ми град Хасково. Чувството е равно на това да си върнеш детски спомен. Край реката редят се тополите, но те все още си стоят непокътнати (дано не ги изсекът всичките в скоро време) всякаш времето е спряло. Двата бряга си остават там където са били винаги и моста, който до ден днешен ги обединява.

Само миналата година ми направи впечатление, че една глутница работници започнаха да режат тополите. Въри' се сети защо го правят. FOOLS! Разваляте ми невинния чист спомен за тях! Но това е друга тема, а и имам агресия насъбрана за изписване! :P

Не искам да закъснея.

------

Редактор: Cv3ti

10 декември, 2006

Коледни празници




Наближава Коледа. Най-хубавият празник през цялата година както за всички деца така и за нас порасналите (пък дали е точно така помислете си сами). Минаваме по центъра на малкия ни хубав град (Хасково - Хюстън Сити де) и забелязваме трите големи елхи (абе, лани нямахме такива красотии като се замисля). В който и магазин или кафе да влезеш те приветства хубавата коледна окраса. Става ти едно такова топличко на душицата. Спомняш си детството, когато цяло лято си очаквал да пердаши сняг, а ти да си седиш в къщи до печката набуфкана на макс с дърва за огрев или климатичето, кое ще избереш мисля, че е въпрос на финансови средства. Според мен всички деца харесват Коледата не толкова заради снега и всичко останало, а най-вече заради подаръците.

Вече не вярвам в дядо Коледа, но съм обеден, че ще получа подаръци. Няма да са от стареца дошъл през комина докато аз спя, няма да закачам чорапи по камината (дето я нямам), но ще си ги получа от роднините и хората, които държат на мен и ме обичат. Всички тези размисли ми напомнят, че още не съм си написал списъка с подаръците, които искам, но има време да подшушна на мама какво точно желая. ЛОЛ! В момента се чудя дали да оръся жестоко всички роднини или да се направя на добро дИтенце и просто да кажа, че подаръците няма значение дали ще са скъпи щом ще са от сърце, но нещо от вътре ми подсказва, че в наши времена не е точно така както изглежда или поне е било преди.

Всичко това с подаръците е много забавно, защото на всеки му харесва да бъде приятно изненадан за Коледа, нооооо както всичко в този живот и това си има неприятната страна. Пак ще трябва да събирам пари от закуските, да пия само по едно кафе на ден, да се лишавам от определената доза никотин, за да събера парички за подаръци. Но след като най-после си ги събрал, идва още от по-неприятната част - обикалянето като гламав по магазините в тези минусови температури. Тъкмо си измислил какво точно да купиш, влизаш в претъпкания с лелки магазин и се оказва, че рафтовете са празни, защото има толкова много деца на тоя свят. И в крайна сметка аз не съм ли лапе все още!? Имаш пари, няма какво да купиш! Май трябва да почнеш с пазаруването още в началото на Декември. И какво излиза от цялата работа? Питаш се как да се измъкнеш от ситуацията? Ами, кажи на гаджето, че не е слушала през годината и затова дядо Коледа не й е приготвил подарък. А ако ти се разсърди и ти зашлеви шамар кажи й, че ти си нейният подарък. Какво по-хубаво може да очаква!? Да не би една златна гривничка да е по-добра от мен? Хо-хо-хо и ботилка ром!

Така, някак си нагласихме работата с подаръците, но и останалото не е лесно. Ако нямаш изкуствена елха, ще трябва да обикаляш по зеленчуковия пазар и да търсиш коледно дръвче с размери, които да са подходящи за твойта стая. Нареждането на играчките също не е толкова приятно и лесно. А какво да кажем за коледните лампички (особенно ако са от магазин "Всичко за лев"), толкова е лесно да те шибне тока, докато ги закачиш, че за нула време ти можеш да светнеш като елха. Добре, че вече играчките са нечупливи, всеки си има спомени от едно време, всеки си е патил.

Идва може би най-приятната част за всички - коледното "парти". И ква е тази работа на Бъдни вечер само зеленчуци да ръфаме? Е виж сега Коледа си е по-друго нещо. Там вече мръвката е в изобилие, но покрай тези святи празници някой гледал ли е новините? През пет минути ни натякват колко преяли, препили и с изпотрошени крайници са приели в спешните отделения. Е все пак толкова ли е хубав този празник?

Коледа без сняг не можело. Да, бе да! Толкова е приятно да излезеш навън и носа ти да стане червен като чушка капия за лютеница, ушите ти да са толкова измръзнали и крехки, че направо ще се счупят, не си чустваш пръстите, зъбите ти тракат, навлечен си с толкова ката дрехи, че всеки те пита дали не си се огуил покрай празниците. Решаваш да се видиш с приятели. Ето ти още един проблем - как да стигнеш до мястото на срещата. Като тръгнеш пеша то си излиза все едно, че си на шейна. Колата не пали, а ако имаш тоя късмет, така почва да се хлъзга, че започваш да се движиш на зиг-заг. Идва ти идеалната идея да хванеш автобуса, но общественият транспорт е спрян защото нямат пари за вериги и гориво.

И все пак има нещо хубаво по тези празници. Не ходим да училище. И какво излиза? Седиш си в къщи, хваща те здраво някакъв грип, даваш поне двадесет лева за антибиотици с малкото останали пари. Но ще кажеш "И какво от това? Имам си нет! Ще си приказвам по Skype колкото ми душа иска!". Ха-ха-ха иска ти се!!!! Все едно не знаеш какво става с кабелите като се покрият с обилен слой "бяла радост".

Коледа е любимият ми празник, по Коледа стават чудеса.
Бла-бла-бла.

Сега сигорно седиш, слушаш си Jingle Bells и се възмущаваш как мога да пиша такива неща. Е, аз искам да те поздравя с нещо.

Kevin Bloody Wilson - Ho Ho Fucking Ho.mp3

А от къде ще я намериш си е твой проблем. :P

nJoy & Marry Fuckin' Christmas! Ho-ho-ho cheers!

--

АВТОРИ: Цвети и Митко | РЕДАКТОР: Цвети

OMG! Not another lame blog!


Здравейте, приятели! Създаваме този блог (говоря от името на двама души, не съм раздвоен още) с една единствета цел - да ни е забавно и интересно на нас и на всеки, който пожелае да ни посещава от време на време. Отдавна си имаме мерак да пишем за разни нещица пък и дано се получи едно красиво малко проектче. О, да! Не сме се представили все още (LAME!). Аз съм Митко, а приятелката ми е Цвети :). Приятно ни е. Мисля, че тя ще се представи по-детайлно другия път. Та ние ще сме вашите редактори.

Е това е, пък и не си падам по големи обещаващи въведения. Благодарско, че прочетохте всичко до тази линия & see you later people.

Поздравчета,
Митко и Цвети. O.M.G.! N.A.L.B.! редактори.